Медичних працівників краю привітали з професійним святом

День медичного працівника – професійне свято працівників галузі охорони здоров′я України, яке відзначається щорічно у третю неділю червня. З нагоди свята в обласній філармонії відбулися урочистості.

Привітати представників медичної галузі, а в їх особі багатотисячну когорту медичних працівників закладів охорони здоров′я районів та міст краю, на урочистості завітав голова обласної ради, член Партії «Європейська Солідарність»  Михайло Загородний.

загор_медики2

Вітаючи з професійним святом медичних працівників, Михайло Загородний від імені всього депутатського корпусу та від себе особисто подякував їм за відданість професії, професіоналізм, за щоденну сумлінну нелегку працю.

загор_медики8

«Професія лікаря завжди була однією з найнеобхідніших і найшановніших. Саме для неї завжди були, є і будуть актуальними такі поняття, як доброта, гуманність благородність і професіоналізм. Ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію. Робочий день медичного працівника – це не лише надання кваліфікованої допомоги, а й постійне спілкування з людьми, що приходять до вас за порадою, розумінням та співчуттям», – сказав Михайло Васильович.

 загор_медики6

За словами посадовця, вітчизняна медицина давно потребувала докорінних змін, саме тому державою здійснюється реформування галузі охорони здоров’я.

загор_медики4

«Звичайно, не все вдається легко та просто, але зміни на краще відчутні, а одним з найважливіших аспектів реформи є те, що тепер кошти виділяються не на медичний заклад, а прямують за кожним визначеним пацієнтом, що спонукає лікарів постійно вдосконалюватись, підвищувати свій професійний рівень та конкурувати. Забезпечення справедливої оплати праці медичним працівника напряму залежить від їх професіоналізму та фахового рівня», – зауважив очільник обласної ради.

 загор_медики3

Хмельницька обласна рада, як наголосив Михайло Загородний,  постійно сприяє модернізації та технічному оновленню закладів охорони здоров’я нашого краю. Цьогоріч на капітальні ремонти, реконструкції та будівництво медичних закладів передбачено понад 150 мільйонів гривень.

загор_медики5