У Красилові відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня Красилівська громада вшанувала мужність і жертовність тих, хто пройшов палаючими фронтовими дорогами Другої світової війни.

Учасники заходу святковою ходою пройшли Центральною вулицею міста та вшанували героїв красилівщини, поклавши квіти до підніжжя пам’ятного знаку воїнам, що загинули в Афганістані, до Дошки Слави та до підніжжя пам’ятника Героям України.

На меморіальному комплексі «Площа Слави» відбувся мітинг з нагоди 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З вітальним словом до ветеранів, учасників бойових дій та усіх жителів Красилівської громади звернулась  голова Красилівської районної організації Партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Ніла Островська: «Шановна громадо! Шановні ветерани та учасники тих  страшних подій минулого століття! Весь український народ прагне єдиного, щоб ніколи більше ця страшна війна не прийшла на нашу землю.

Усім нам я бажаю миру, бути гідними і гордими нашої справжньої історії, бути гідними і гордими наших предків, які через століття боротьби зберегли і пронесли для нас незламний дух української нації, дух вільного народу, який прагне жити в мирі на своїй Богом даній землі. Вічна слава нашим захисникам усіх часів і всіх поколінь! Слава Україні!»

Учасники мітингу віддали данину пам’яті полеглим героям-переможцям, вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до могили невідомому солдату, до підніжжя братської могили воїнів-визволителів та до підніжжя меморіальних плит земляків-красилівчан, які загинули на фронтах Другої світової війни.

 красилів5красилів9красилів7красилів10красилів11красилів4