На Хмельниччині відзначили День пам’яті та примирення

Сьогодні в обласному центрі голова обласної ради, член Партії «БПП «Солідарність» Михайло Загородний, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, народні депутати України, депутати обласної та міської рад, представники Партії «БПП «Солідарність»,  духовенство, керівники силових структур та правоохоронних відомств, ветерани війни та громадськість міста поклали вінки та квіти до меморіального комплексу на Військовому кладовищі.

 покладання3

Учасники скорботного заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять мільйонів співвітчизників, які загинули у роки Другої світової війни – на фронтах, в партизанському і національно-визвольному підпіллі, русі опору, концентраційних таборах та на примусових роботах, пам’ять воїнів і мирних громадян, які загинули у війні, яку розв’язав російський агресор.

Михайло Загородний зазначив, що відзначаючи сьогодні День пам’яті та примирення і 9 травня День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вкотре розуміємо, що лише об’єднавшись можна вибороти перемогу.

«Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. І сьогодні Хмельниччина. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв. Ми ніколи не повинні забувати єдиного: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Навіть через 74 роки у нашій пам’яті закарбовано, що не можна допускати агресії та війни… Разом з тим, ми повинні підтримувати наших ветеранів і на їхніх героїчних подвигах виховувати молоде покоління», – сказав Михайло Васильович.

покладання7покладання8покладання5покладання2